Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Factori de risc in aparitia bolilor venoase (2)

652x450_085023-tromboza-venoasa-sau-tromboflebita

  • Ereditatea. Insuficienta venoasa este o boala cu transmitere ereditara. Conform studiului Cornu-Thenard, riscul unui copil de a dezvolta insuficienta venoasa este de 90% daca ambii parinti sufera de insuficienta venoasa, de 25% pentru baieti si de 62% pentru fete, daca unul dintre parinti prezinta afectare venoasa si de 20% in absenta unui istoric familial. “Mostenirea” de catre diversi pacienti a unei fragilitati a peretelui venos, a unui numar redus de valve venoase sau a unei afectari a functiei valvulare inca de la nastere si care ar predispune la aparitia afectarii venoase continua sa fie insuficient inteleasa si ramane inca o ipoteza de cercetat in viitor.
  • Obiceiurile si stilul sedentar de viata. Sarcinile multiple, obezitatea, sedentarismul impreuna cu toti ceilalti factori care interfera cu activitatea pompei musculare, sunt factori care predispun la aparitia si evolutia afectarii venoase catre vene varicoase si stadiile severe ale afectarii venoase. De asemenea, varsta pacientului ramane unul dintre principalii factori de risc. Acesti factori sunt amplificati de profesiile care predispun la ortostatism sau imobilizari prelungite. Perioadele lungi petrecute in pozitie sezanda, fara mobilizarea individului la intervale regulate de timp sau efectuarea de scurte exercitii care sa repuna in functiune pompa musculara de la nivelul gambei, duc la cresterea presiunii venoase la nivelul membrelor inferioare. Privitul indelung la televizor, calatoriile lungi cu avionul,trenul sau automobilul, chiar si statul “lungit” la soare pot fi considerate ca fiind activitati sedentare care agraveaza evolutia insuficientei venoase.
  • Regimul alimentar din ce in ce mai sarac in fibre vegetale si mai bogat in grasimi, zahar,  impreuna cu obezitatea sunt alti factori demni de luat in seama la pacientul cu afectare venoasa.