Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Tromboza venoasa profunda – semne de avertizare

In general, tromboza venoasa profunda se manifesta prin aparitia unui cheag de sange in venele membrelor sau a pelvisului. In unele cazuri, insa, este posibil sa nu existe nicio simptoma dar, in cele mai multe dintre situatii semnele de avertizare ale afectiunii sunt urmatoarele:

  • cresterea temperaturii in zona in care cheagul si-a facut aparitia
  • sensibilitate sau durere mare in zona afectata
  • roseata a pielii

leg-pain-seattle

Aparitia acestor semne nu confirma 100% diagnosticul de tromboza profunda, ci ele pot mima o infectie, celulita a piciorului, leziuni musculo-scheletice. Cu toate acestea, este ferm recomandata prezentarea la medic pentru efectuarea testelor de diagnostic.

Afectiunea poate aparea spontan, fara o cauza principala cunoscuta, sau dupa evenimente provocatoare de tipul traumatismelor, interventiilor chirurgicale si a unor boli acute, asadar conditiile care pot creste riscul de a dezvolta tromboza venoasa profunda sunt foarte diversificate:

  • cancerul si unele tratamente efectuate, de tipul chimioterapiei
  • afectiunile ereditare (care pot cauza riscul de coagulare a sangelui)
  • imobilitatea dupa un accident
  • plasarea unui cateter venos central sau a unui stimulator cardiac

Tromboza venoasa profunda poate apararea la orice varsta, insa o data cu trecerea pragului de 40 de ani, exista posibilitati mai mari de a suferi de aceasta boala. Alti potentiali factori de risc sunt obezitatea si administrarea unor tratamente hormonale. Femeile sunt mai expuse in perioada unei sarcini si imediat dupa nastere, in primele sase saptamani dar si atunci cand manifesta reactii adverse la anumite tipuri de anticonceptionale.