Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Bolile venoase si optiunile terapeutice disponibile

  • Tratamentul conservativ. Primele indicatii terapeutive in Insuficienta Venoasa Cronica implica luarea de masuri conservative in vederea reduceriii simptomatologiei, prevenirea complicatiilor secundare si incetinirea evolutiei bolii.
  • Modificarea stilului de viata. Adoptarea unui stil de viata sanatos permite reducerea factorilor de risc (obezitate, fumat, inactivitate fizica) si reducerea presiunii venoase de la nivelul membrelor inferioare (prin mentinerea picioarelor intr-o pozitie ridicata pe timpul noptii, activarea pompei musculare, exercitii fizice pentru favorizarea vasoconstrictiei).
  • Terapia compresiva. Terapia compresiva se poate realiza prin bandaje elastice si ciorapi elastici. O compresie bine realizata prin bandaje elastice trebuie sa asigure cresteri presionale optime, intermitente la nivelul gambei in timpul mersului pe jos si a unor presiuni tolerabile in momentele de repaus. Bandajele trebuie sa fie pastrate cateva zile si nopti. Ciorapii elastici medicinali sunt clasificati in functie de presiunea exercitata. Profilul presiunii fiecarei clase de compresie difera in functie de tara de provenienta si nu este masurat printr-o metoda standard; dupa 3 pana la 6 luni de utilizare, trebuie prescrisi ciorapi noi.
  • Terapia farmacologica. Cele mai prescrise medicamente sunt cele venoactive, numite de asemenea medicamente flebotropice. Flebotropicele reprezinta un grup heterogen de medicamente, de cele mai multe ori fabricate din plante, desi unele sunt si sintetice. Numeroase studii aleatorii,  controlate, double – blind, au demonstrat efectul antiedematos si atenuarea eficienta a simptomelor legate de Insuficienta Venoasa Cronica. Medicamentele flebotropice reprezinta o componenta stabilita a managementului terapeutic pentru toate stadiile de afectare venoasa. Flebotropicele actioneaza asupra tulburarilor macrocicrculatorii rezultate in urma afectarii peretilor si valvelor venoase. De asemenea, atenueaza tulburarile hemodinamice si hipertensiunea venoasa (aflate la originea microangiopatiei venoase). Cercetarile recente au aratat ca aparitia Insuficientei Venoase Cronice este legata de absenta sau afectarea (distructia) valvelor venoase. Medicamentele disponibile in prezent au demonstrat o atenuare a impactului diferitelor manifestari ale cascadei inflamatorii venoase, rezultate in urma interactiunii leucocite – endoteliu. Siguranta si tolerabilitatea medicamentelor venotrope este in general buna. Medicamentele venoactive si heparina sunt combinate in special in geluri, care reduc simptomele Insuficientei Venoase Cronice, insa doar pe perioade scurte.
  • Terapia interventionala. Scleroterapia venoasa este o modalitate de tratament pentru teleangiectazii sau vene reticulare, vene varicoase si segmentele venoase cu reflux. Scleroterapia poate fi folosita ca tratament primar sau in combinatie cu alte proceduri chirurgicale indicate in corectarea Insuficientei Venoase Cronice.
  • Terapia endovasculara. Inainte de aparitia terapiei endovasculare, stenoza venei iliace si obstructia care stateau la originea bolii venoase cronice erau tratate prin proceduri chirurgicale precum bypass-ul venos sau reconstructia venei iliace cu materiale protetice.