Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Aparitia varicelor de la A la Z

2

Venele sunt vase de sange care contribuie la intoarcerea sangelui din zonele periferice ale organismului catre inima. Astfel, sangele venos de la nivelul membrelor inferioare se intoarce la inima, de unde este trimis catre plamani pentru a se oxigena.

Venele membrului inferior prezinta valve antireflux care se opun intoarcerii sângelui, sub efectul gravitatiei, orientand în consecinta fluxul venos catre inima. In acest mod, valvele venoase de la nivelul venelor se opun refluxului venos.

Asa dupa cum mentionam, acest flux venos este unidirectional, de la nivelul membrelor inferioare catre inima si este datorat in principal contractiei musculare si valvelor venoase. Contractiile musculare imping sangele venos de jos in sus datorita valvelor venoase, care se opun intoarcerii acestuia (refluxului venos).

In literatura medicala de specialitate, venele si valvele venoase sunt considerate continente (adica se opun refluxului venos), daca sensul circulatiei este cel normal, dinspre periferie spre partea superioara a organismului si de la suprafata în profunzime.

Atat venele cat si valvele sunt considerate a fi incontinente în momentul în care sensul circulatiei venoase este inversat, iar acesta este unul dintre elementele definitorii ale bolii varicoase.

Refluxul venos apare atunci cand valvele venoase de la niovelul membrelor inferioare nu se mai inchid normal sau sunt distruse, ele ne mai putandu-se opune intoarcerii venoase datorate fortei gravitationale si pozitiei ortostatice, verticale adoptate de catre om. In aceasta situatie, sangele va circula in sens invers, anormal, de sus in jos.

Functionalitatea anormala a valvelor venoase conduce astfel la aparitia refluxului venos si intr-un final a venelor varicoase (varice).