Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Varicele in timpul sacinii

shutterstock_86378002

Ai observat aparitia varicelor inestetice in timpul sarcinii? Afla sfaturile specialistilor.

Cand o femeie este insarcinata, corpul ei trece printr-o serie de modificari. Datorita dublarii volumului sanguin, dar si faptului ca femeia gravida incepe sa ia in greutate, venele incep sa fie mult mai solicitate si apar sparturile de vase capilare si varicele.

Varicele pot da o senzatia de mancarime, disconfort sau pot fi chiar dureroase. De obicei apar pe picioare, in zona genitala sau rect, prin aparitia hemoroizilor.

Daca inainte de a ramane insarcinata nu ati avut probleme cu varicele, acestea vor disparea dupa cateva luni de la nastere. Dar partea mai putin placuta este la a doua sarcina cand vor aparea din nou, acestea nu pot fi prevenite. Varicele pot fi mostenite genetic, astfel in cazul in care in istoricul medical al familiei tale exista antecendente, este recomandata o vizita la doctor pentru a elimina riscurile.

Cateva sfaturi pentru prevenirea varicelor:

  • Faceti zilnic exercitii fizice sau alegeti plimbarile in aer liber pentru a va pune circulatia sangelui in miscare.
  • Evitati sa stati perioade lungi in picioare sau in sezut, fara a face miscare.
  • Purtati haine, inclusiv lenjerie de corp, care sa nu va stranga. Totodata, evitati sa purtati sosete care au banda elastica si va stang si stati departe de pantofii cu toc, chiar daca par comozi.
  • Atunci cand stati la birou, faceti cateva miscari ritmice cu picioarele. Puteti folosi un scaun sau o cutie pentru a va odihni picioarele in special cand stati in pozitia de sezut.
  • Dormiti pe partea stanga pentru a evita ca greutatea uterului sa apese venele principale, si pentru a avea o circulatie buna in piciore.
  • Consumati vitamin C pe durata sarcinii, aceasta avand un rol benefic in pastrarea sanatatii venelor.