Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Metode de prevenire a bolii venoase cronice

Boala venoasa cronica mai este cunoscuta si sub denumirea de varice. Acestea au aspect neplacut mai exact ele sunt vene umflate pline de cocoloase sau rasucite care, de obicei, au  culoare albastru inchis sau violet.

Mai exact, boala venoasa cronica apare atunci cand valvele mici din interiorul venelor nu mai funcţioneaza corect. Astfel, valvele  incompetente fac ca sangele sa nu mai circule corect lin spre inima rezultand vase de sange supraincarcate. Persoanele predispuse la aceasta boala sunt persoanele care au o greutate suprapoderala, persoane care petrec mult timp stand pe scaun ori in picioare de asemenea şi persoanele care sunt insarcinate. De asemenea aceasta boala se poate mosteni genetic.

Medicii specialisti atentioneaza asupra faptului ca boala venoasa cronica nu trebuie tratata cu superficialitate, ibtrucat poate genera complicatii care pot pune in peicol sanatatea picioarelor. Indiferent care a fost factorul principal care a provocat aparitia varicelor, trebuie constientizat faptul ca varice sunt pline de sange, sange care era destinat sa ajunga la inima. Astfel, este determinata aparitia unei complicatii locale dar si generale care afecteaza intregul organism, precum afectiunile cardiace sau cele hepatice.

Printre metodele de prevenire a bolii venoase cronice se regasesc:

  • Mersul pe jos sau orice alt sport precum inotul sau scrima care nu permit sangelui sa stagneze. 
  • Ridicarea pe varfuri timp de 5-10 minute pe zi .
  • O alta metoda mai comoda consta in asezarea picioarele pe cateva perne pentru a le ridica mai sus de nivelul pieptului, astfel este permisa circulatia mai usoara a sangelui.
  • Reducerea sarii din alimentatie si consumul de fibre, care au un rol benefic in prevenirea varicelor.
  • Este indicat sa evitati sauna sau epilatul cu ceara fierbinte.