Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Tratamente pentru acasa in cazul bolii venoase cronice

Tratamentele prescrise de catre medicul specialist pentru pacientii diagnosticati cu boala venoasa cronica, vizeaza in special reducerea edemului si diminuarea durerii, vindecarea ulcerului venos si, totodata prevenirea reaparitiei acestuia. In functie de stadiul bolii, fiecarui pacient ii este recomandat un tratament special, asociat cu adoptarea unui stil de viata sanatos si respectarea indicatiilor medicului specialist. Totodata, exista si o serie de tratamente adjuvante care pot si efectuate in intimitatea casei fiecaruia, cu un rol semnificativ in ameliorarea simptomelor si in grabirea procesului de vindecare.

Ce putem face acasa?

Boala venoasă cronică poate fi tratată de acasă în condiţiile în care nu prezincomplicaţii. Dacă este tratată în momentul în care se observă apariţia ei, procesul de dezvoltare al bolii poate fi încetinit şi totodată controlat.

Tratamentul de acasă al venelor varicoase presupune purtarea ciorapilor elastici. Aceştia îmbunătăţesc circulaţia sângelui şi sunt o metodă principală pentru tratarea acestei afecţiuni. De asemenea, este indicat ca picioarele să fie ridicate deasupra sau la nivelul inimii, atunci când este posibil. Este important să se evite perioadele lungi de stat jos sau în picioare, pentru că forţează venele picioarelor.

Exerciţiile zilnice, mersul cu bicicleta, înotul, fitness-ul, sunt metode de menţinere în formă şi de îmbunătăţire a circulaţiei. Menţinerea într-o formă sănătoasă şi pierderea din greutate este un bun remediu de ameliorare a simptomelor cauzate de venele varicoase.

Persoanelor care suferă de această boală le pot apărea vânătăi, chiar şi în urma unor lovituri uşoare. În acest caz, piciorul trebuie ridicat, iar pe zona afectată trebuie să se aplice gheaţă sau o compresă rece. În cazul tăierii în zona venelor varicoase, sângerarea este puternică, de aceea, este important ca piciorul să fie ridicat imediat şi să se aplice un bandaj curat, ţinând apăsat pe zona respectivă, timp de 15 min, iar în cazul în care sângerarea nu se va opri, timp de 45 de minute.

Pentru cheagurile de sânge se recomandă ridicarea piciorului şi aplicarea unor comprese calde sau administrarea pe cale orală a medicamentelor antiinflamatorii, urmând ca acestea să fie reduse o dată cu dispariţia simptomelor.