Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Boala venoasa cronica – intre estetica si sanatate


healthy-legs-pregnancy-600x336

Varicele reprezinta dilatatii ale venelor, de culoare albastruie, care apar in majoritatea cazurilor la membrele inferioare. Afectiunea apare in special in randul femeilor, iar, pe langa factorul ereditar, din cauza caruia apar varicele in peste 80% dintre cazuri, exista si alte elemente care influenteaza aparitia lor, precum:  statul in picioare foarte mult timp, efortul muscular prelungit, obezitatea sau sarcina. Stilul de viata sedentar este si acesta unul dintre factorii importanti care cauzeaza boala venoasa cronica.

Problema varicelor este in principal una de estetica, mai ales pentru femei. Foarte multe se simt complexate, mai ales in sezonul cald, cand hainele trebuie sa le acopere aceasta afectiune. Trebuie totusi sa constientizeze ca, asemeni oricarei boli, varicele sunt consecinta unui stil de viata pe care fiecare il alegem. Asadar, in momentul in care picioarele se simt foarte grele, obosite, pentru evitarea aparitiei varicelor sunt benefice exercitiile simple zilnice, evitarea perioadelor prelungite de stat jos sau in picioare si o hidratare corespunzatoare a corpului.

Odata aparute, trebuie sa intelegeti foarte bine ca varicele, pe langa problema estetica, reprezinta o problema medicala deloc de neglijat. Asociat venelor inflamate, pot aparea dureri sau inflamatii ale zonelor afectate.  In plus, daca nu este tratata la timp, boala venoasa cronica devine un adevarat pericol pentru sanatatea voastra si poate determina complicatii, precum:  insuficienta venoasa, ulcer venos, tromboblebita superficiala, tromboza venoasa profunda, iar in unele cazuri de varice mari, acestea se pot rupe, provocand o hemoragie importanta. Asadar, daca suferiti de varice, nu le neglijati si mergeti la un medic specialist care va poate recomanda tratamentul optim.