Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Remedii in tratarea bolii venoase cronice pentru femeile gravide

6a00d83534ac5b69e2019103e6f970970c-800wiBoala venoasa reprezinta un motiv de ingrijorare pentru toate femeile, mai ales cele care au copii sau se pregatesc sa devina mame. Un lucru trebuie specificat insa, sarcina nu reprezinta cauza acestei boli, ele apar de cele mai multe ori din cauze genetice, sarcina fiind doar un factor favorizant al aparitiei varicelor.

Cum anume favorizeaza sarcina aparitia acestei boli? In primul rand, este vorba despre presiunea si greutatea care este pusa pe membrele inferioare odata cu avansarea sarcinii. In al doilea rand, in corpul unei gravide au loc foarte multe schimbari hormonale care modifica peretii venelor, iar aceste se dilata mai usor, dezvoltand varice. Venele varicoase apar, de obicei, in al treilea trimestru de sarcina.

Care sunt simptomele bolii venoase cronice? Ca simptomele oricarei boli, nici acestea nu sunt foarte placute: picioarele se simt foarte greoaie, dau senzatia de mancarime si venele dilatate sunt foarte dureroase. Riscul aparitiei lor creste cu fiecare sarcina pe care o are o femeie si nu este obligatoriu sa apara doar pe picioare, ele pot afecta si alte zone. Din fericire, foarte multe femei scapa de venele varicoase la cateva luni de la nasterea copilului.

Cum putem preveni aparitia acestei boli si cum ne putem trata daca o avem deja?

Trebuie sa stim ca aparitia bolii venoase cronice poate fi evitata prin niste metode extrem de simple. In primul rand, greutatea corporala din timpul sarcinii trebuie mentinuta in concordanta cu varsta gestatiei. Asa ca, daca mergeti pe premiza ca puteti manca si va puteti ingrasa oricat in timpul sarcinii pentru ca veti da apoi jos kilogramele respective, mai ganditi-va o data! Este bine sa evitati statul prelungit in picioare, iar cand stati jos sau intinsi, puteti ridica picioarele la un nivel mai ridicat fata de partea superioara a corpului.

Nici statul jos pentru perioade prea lungi nu este benefic: mersul pe jos zilnic stimuleaza circulatia sangelui. Daca ati obsevat deja aparitia venelor varicoase, este recomandat sa purtati niste ciorapi compresivi speciali pentru gravide. Cand dormiti, incercati sa stati pe partea stanga, pentru a nu pune presiune pe vena cava inferioara. Daca venele varicoase sunt dureroase, va puteti masa usor un picior cu celalalt si invers. De asemenea, exista si exercitii speciale pentru gravide, pe care vi le poate recomanda medicul flebolog.

Boala venoasa nu este una grava, atata timp cat este tinuta sub control, insa netratarea acestea poate agrava boala si poate ingreuna procesul de vindecare.