Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Boala venoasa cronica la barbati

varicose-veins-miamiMajoritatea barbatilor sunt surprinsi sa afle ca pot dezvolta afectiuni ale venelor intrucat aceste afectiuni sunt, in general, asociate femeilor. Desi este adevarat faptul ca problemele cosmetice precum venele in forma de panza de paianjen (adunaturi de vene sau vene decolorate) apar cel mai mult la femei, exista si alte boli ale venelor- chiar si unele dureroase- care pot aparea in mod egal si la barbati.

Ce sunt tulburarile venelor?

In primul rand, haideti sa intelegem cum anume functioneaza sistemul sanguin din corpul vostru: inima pune in circulatie sange bogat in oxigen din plamani catre restul corpului printr-o retea de vase sanguine  care se numesc artere. Inima este practic cea care face tot acest proces de pompare a sangelui.

Dupa ce furnizeaza oxigenul catre celule, sangele se intoarce la inima printr-o alta retea de vase sanguine numite vene. In orice caz, nu este un mecanism activ de pompare a sangelui inapoi in inima. Mai mult, sangele din picioare trebuie sa lupte cu forta gravitatiei pentru a se intoarce la inima. Deci cum urca fluxul sanguin la inima? Fiecare vena are un set special de valve cu sens unic care permit sangelui sa se intoarca la inima. Prin miscare si mers, contractiile muschilor preseaza sangele din vene astfel incat sa treaca prin valve, progresiv, din ce in ce mai aproape de inima. Aceste valve se inchid apoi automat pentru a echilibra presiunea sangelui din vene si pentru a preveni sangele sa nu se intoarca iar in picior.

Cele mai multe afectiuni ale venelor pot fi urmari ale nefunctionarii corecte a acestor valve. De exemplu, daca ele nu se inchid cum trebuie, sangele isi poate inversa directia si sa circule departe de inima. Afectiunile venelor sunt foarte frecvente, in special in randul batranilor.

Simptome ale venelor varicoase includ:

-vene ale picioarelor umflate, marite si rasucite;

-o senzatie de mancarime si arsura;

-crampe nocturne, spasme musculare, glezne umflate si durere dupa perioade lungi de stat jos sau in picioare.

Venele varicoase sunt foarte comune.  Ele afecteaza peste 40% dintre barbatii cu varsta de pana in 70 de ani.