Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Tratamente minim invazive pentru boala venoasa cronica

imagesVenele varicoase nu constituie doar o problema legata de estetica picioarelor, daca nu sunt tratate, acestea pot cauza boala venoasa cronica sau pot duce la o insuficenta venoasa. Este foarte importanta vizita la un specialist care va decide ce metoda de tratament este necesara in functie de simptomele pe care le prezinta pacientul. Exista doua optiuni de tratament: cel minim-invaziv si cel chirurgical.

In cadrul tratamentelor minim-invazive se remarca doua metode importante:

Ablatia endovenoasa – implica insertia unui tub subtire si flexibil, numit cateter, intr-o vena bolnava, pentru a o inchide cu ajutorul caldurii. Sangele care in mod normal s-ar intoarce spre inima, va circula prin alte vene sanatoase. Vena tratata se va usca, micsora si va fi absorbita ulterior de corp. Se pot folosi doua tipuri de energie.

  • Ablatia cu radiofrecventa, ce va produce o cantitate egala si uniforma de caldura cu rolul de a contracta colagenul din peretele vaselor de sange, ducand astfel la colapsul si inchiderea acesteia. 
  • Ablatia cu laser, foloseste aceasta energie pentru a incalzi sangele, care se va coagula si va inchide vena bolnava.

Scleroterapia consta in injectarea unei substante chimice in vena bolnava care se va inchide singura. Ca si in cazul ablatiei endovenoase, sangele se va reorienta spre alte vene din corp. Exista cazuri cand este nevoie de mai multe tratamente pentru a inchide vena bolnava. Specialistii vor utiliza si injectarea de substante, precum Sotradecol sau Asclera, ce pot fi realizate in cabinetul doctorului, fara anestezie. 

Cercetari realizate in domeniu au indicat ca, desi exista un numar foarte mare de persoane care au aceasta boala, un procent foarte mic dintre ei apeleaza la tratamente.  Este indicat ca imediat cum observam simptomele acestei boli, sa apelam la specialist pentru a discuta cu acesta optiunile de tratament pe care le avem si astfel sa putem preveni inrautatirea simptomelor si progresia bolii.