Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Sufar de boala venoasa cronica. Pot afecta exercitiile starea mea?

Screen-Shot-2012-12-28-at-12.37.56-PM

Daca din intamplare picioarele si gleznele dumneavostra prezinta vene mici, albastre si rasucite atunci sigur sunteti una dintre multele persoane afectate de boala venoasa cronica.  In general, aceasta apare atunci cand venele organismului se slabesc, iar circulatia sangelui este ingreunata.

Desi, initial, cauza principala a aparitiei acestei boli se crede a fi una genetica, exista persoane care au varice din cauza unor probleme de greutate. Femeile insarcinate sau persoanele care petrec mult timp stand in picioare sau pe scaun pot suferi, de asemenea, de boala venoasa cronica. Toate aceste situatii maresc presiunea sangelui din venele inferioare.  Una dintre metodele cele mai indicate in prevenirea acestei boli este practicarea unor exercitii fizice regulate, dar ce se intampla in cazul in care deja ai probleme cu varicele? Pot afecta aceste exercitii starea de sanatate?

Raspunsul depinde de tipul de exercitii pe care-l faceti pentru ca acestea afecteaza venele in mod diferit. Nu toate exercitiile sunt bune. Cand aveti probleme cu venele varicoase este important sa nu va extenuati. Activitatile intense pot suprasolicita picioarele.  De exemplu, exercitiile care au un impact mare precum alergatul, nu sunt recomandate, deoarece pot agrava umflarea venelor.

Exista insa cateva exercitii care va permit sa va mentineti in forma, dar care ajuta si la imbunatatirea circulatiei sangelui. Exercitiile cu un impact moderat sau chiar deloc pot actiona ca tratament, dar si ca factor de influentare.  Plimbarile zilnice, relaxarea muschilor sau rasucirea gleznelor sunt exercitii simple ce ajuta la calmarea simptomelor si impiedica agravarea bolii varicoase.  Cel mai usor este sa va miscati de cate ori puteti.

Chiar si atunci cand stati pe scaun, incordati-va muschii si rotiti gleznele pentru a permite sangelui sa circule. Astfel presiunea sangelui din picioare este mentinuta, iar circulatia se desfasoara in limite bune. De asemenea, evitati sa tineti picioarele incrucisate pentru o perioada mai lunga de timp. Este indicat sa va intindeti picioarele la fiecare 30 de minute, sa va ridicati de pe scaun sau sa schimbati pozitia picioarelor.

Aceste exercitiile nu vor inlatura definitiv venele varicoase, dar vor face mai usoara suportarea unor simptome inconfortabile. Exersand cu regularitate va veti mentine venele si picioarele puternice, ceea ce este o masura preventiva la fel de buna ca un tratament. Regula principala in cazul in care aveti probleme cu varicele este sa nu va suprasolicitati picioarele, dar in acelasi timp sa fiti activi oricand este posibil.