Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Varicele la persoanele care practica sport

Beautiful Sprinter in the Desert

De cele mai multe ori, ziua de luni reprezinta pentru cei mai multi promisiunea ca vor merge la sala. Insa odata ajunsi aici, medicii recomanda evitarea suprasolicitarii din prima zi, deoarece exista riscul de a aduce mai multe aspecte negative corpului decat beneficii. Primele care sufera in urma exercitiilor fizice exagerate sunt picioarele.

Cei cu predispozitie la intindere varicoasa sunt incadrati in grupul de risc, pe picioarele carora se poate observa cu usurinta acea retea de vene, numita si panza de paianjen. Inainte de achizitiona un abonament la sala de fitness, medicii recomanda un consult la medicul flebolog.

Incepatorii trebuie sa fie constienti de faptul ca boala venoasa cronica se poate dezvolta la trecerea de la o stare inactiva sau moderat activa la una hiperactiva, de aceea este recomandat sa se efectueze exercitii fizice treptat si sa treaca gradual de la un nivel de intensitate la altul.

Daca antrenorul dumneavoastra crede in faptul ca nu se pot efectua exercitii fara greutati, atunci se recomanda sa incepeti cu o greutate minima si stabiliti o serie de exercitii echilibrate, pe care ulterior le puteti dezvolta in exercitii mai complicate.

Pentru persoanele care sufera de varice, aqua gym este una din solutiile care se preteaza cel mai bine afectiunii lor, astfel ca este lucrat tot corpul. In timpul antrenamentului, incercati sa alternati cu exercitii de forta.

Electrostimularea este de altfel o buna alternativa la practicarea sportului, lucrand muschii si imbunatatind circulatia sangelui sub impulsurile electrice de intensitate mica, unde singura greutate cu care se lucreaza este greutatea corporala.

Efectuati exercitiile cu haltere din pozitie culcat sau asezat. In acest fel, greutatea este atribuita in zona soldurilor si nu pe picior.

Se recomanda si exercitiile pe bicicleta stationara, medicii recomandand pedalarea nu mai mult de jumatate de ora pe zi, pentru ca nu se doreste dezvoltarea musculara, ci imbunatatirea circulatiei sangvine de la nivelul membrelor.

Aerobicul poate fi inlocuit cu succes cu urcatul/coboratul scarilor, lucru usor de facut in timpul zilei, chiar si in timpul serviciului.

Daca suferiti de varice, evitati sporturi precum volei, box sau Taekwondo, intrucat aveti sanse ca varicele sa se dezvolte mult mai rapid sau sa apara complicatii in urma traumatismelor.

De indata ce observati primele semne de varice (durere, umflarea picioarelor ) consultati imediat un medic flebolog, deoarece doar acesta va poate face cele mai bune recomandari. Un test Doppler este recomandat – nu produce disconfort si nu dureaza mai mult de 5 minute. Este ceea ce numim indentificarea cheagurilor de sange si a refluxului venos de la nivelul picioarelor cu ajutorul ultrasunetelor.

Tehnologia de astazi evidentiaza o serie de metode si tehnici de depistare si tratare a varicelor cu scopul de a mentine cat mai mult timp frumusetea picioarelor si de a evita pe cat posibil interventia chirurgicala. Retineti insa, un stil de viata sanatos si o alimentatie echilibrata va vor tine departe de inesteticele varice!