Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Varicele si vizita la doctor

NYVTC-New-York-NY-How-are-varicose-veins-treated-538x218

Pilulele contraceptive sau sarcina sunt doar doua din posibilele cauze ale instalarii varicelor, mai ales la femeile predispuse sa dezvolte aceasta afectiune. Varicele apar odata cu dereglarile hormonale, insa medicii nu garanteaza faptul ca dispar dupa ce problema legata de hormoni si-a gasit rezolvare.

Cateodata, la femeile gravide, varicele se retrag dupa ce aceasta scapa de surplusul de greutate. Fiind inestetice in prima faza, se naste intrebarea cum putem scapa de ele? Medicii din domeniu dezvaluie o serie de raspunsuri utile la aceasta intrebare:

  • Ridicari de picioare – dupa o lunga zi de munca apare senzatia de picioare grele. In plus, se poate observa o usoara umflatura la nivelul membrelor inferioare. Intindeti-va pe spate si ridicati picioarele pana deasupra nivelului inimii. Acest  lucru va ajuta fluxul sangvin in drumul sau spre inima. De asemenea, o perna inalta plasata sub picioare va ajuta la o mai buna circulatie sangvina.
  • Dusuri cu apa rece la nivelul gambelor – aceasta ajuta la contractarea venelor sparte. Daca venele sunt dilatate, apa rece va ajuta la reducerea lor, dar si la imbunatarirea confortului.
  • Medicamente anti-inflamatorii –l ajuta la reducerea inflamatiei sau a umflaturilor de la nivelul picioarelor. Se recomanda sa consultati medicul inainte de a administra astfel de medicamente.
  • Exercitii fizice – se recomanda cel putin 30 minute pe zi de exercitii cardio, cateva zile pe saptamana. Acest tip de exercitii are rolul de a face sangele sa circule in tot corpul, evitand astfel suprasolicitarea venelor. Exercitiile de cycling sunt un bun aliat in reducerea tensiunii din venele varicoase.
  • Acordati o atentie sporita medicamentelor pe care le luati de mult timp, mai ales celor pe baza de hormoni. Daca observati schimbari la nivelul membrelor inferioare, mai cu seama aspectul venelor si decolorari de piele, cereri parerea medicului dumneavoastra curant.

Cand este cazul unei vizite la medicul flebolog?

Vizita la medicul de familie sau un medic specialist dermatolog sau de chirurgie vasculara este recomandata inca de la aparitia primelor simptome si semne ale Bolii Venoase Cronice. Nu trebuie sa asteptati pana la aparitia varicelor, sa umflarii deranjante a membrelor inferioare sau aparitiei complicatiilor acestei patologii.

Cu cat vizita se face mai devreme, cu atat sansele de a rezolva toarte aspectele neplacute ale varicelor si implicit ale Bolii Venoase Cronice cresc.

De cele mai multe ori, oamenii suferinzi de varice nu doresc sa apeleze la indepartarea lor pe cale chirurgicala, insa daca afectiunea a capatat caractere cronice, precum ulcerul varicos, aceasta este o ultima solutie. Tehnologile dezvoltate in ziua de azi ofera numeroase tehnici in tratarea venelor varicoase, insa cea mai buna recomandare ramane cea data de medicul dumneavoastra.