Not Found

The requested URL /jquery-1.6.3.min.js was not found on this server.

Additionally, a 404 Not Found error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

Boala venoasa cronica

Boala Venoasa Cronica este o afectiune comuna in zilele noastre si afecteaza atat venele de la picioare, care conduc sangele de la membrele inferioare catre inima, cat si calitatea vietii. Venele sanatoase prezinta o serie de supape care se deschid si se inchid atunci cand fluxul sangvin patrunde din picioare catre inima si inapoi. Supapele controleaza, de asemenea, si presiunea sangvina din venele mici de pe suprafata picioarelor. Valvele din vene care nu functioneaza corect nu permit parcursul normal al sangelui, iar acesta poate curge inapoi in vene. Astfel, sangele reunit creste presiunea in venele de la picioare.

Fenomenul de la baza Bolii Venoase Cronice este afectarea functiei sistemului valvular venos, care merge pana la insuficienta valvulara. Afectarea sistemului valvular poate avea diverse cauze:

  • boala venoasa primara: teren genetic cu structura alterata a peretilor venosi
  • boala venoasa secundara: sindrom post – trombotic

Distructia valvulara este determinata si accentuata de aparitia interactiunii leucocit-endoteliu, proces continuu ce determina caracterul progresiv al Bolii Venoase Cronice.

Orice problema care are ca efect cresterea presiunii in venele membrelor inferioare poate dilata vasele de sange. Acest lucru deterioreaza valvele, ceea ce conduce la presiuni si mai mari sau la boli venoase cronice. Cresterea presiunii din interiorul venelor poate aparea din diverse cauze, cum ar fi:

  • un cheag in interiorul unei vene care blocheaza fluxul sangvin
  • accidentele la picior sau interventiile chirurgicale care blocheaza fluxul sangvin dintr-o vena
  • excesul ponderal sau cresterea in greutate, care deterioreaza venele si valvele
  • statul un timp indelungat in picioare sau pe scaun fara a merge, care poate reduce miscarea sangelui in picioare si contribuie la cresterea presiunii in vene (intrucat muschii de la picioare joaca un rol deosebit in circulatia sangelui, actionand ca o pompa care impinge sangele din picioare inapoi in inima).